Van wind en regen, naar zon en een verbrande huid. - Reisverslag uit Begur, Spanje van Esmée Jongejans - WaarBenJij.nu Van wind en regen, naar zon en een verbrande huid. - Reisverslag uit Begur, Spanje van Esmée Jongejans - WaarBenJij.nu

Van wind en regen, naar zon en een verbrande huid.

Door: Esmée Jongejans

Blijf op de hoogte en volg Esmée

06 Juni 2011 | Spanje, Begur

Dag beste mensen,

Ik zal verder gaan vanaf het einde van m'n vorige verslag. Ik heb die middag dus m'n auto opgehaald en voorderest niet veel meer gedaan, beetje filmpjes gekeken thuis. Donderdag ben ik naar het strand van Aiguablava gaan geweest. Aigueblava is een van de mooiste plekjes hier in de omgeving, ik wist echt niet wat ik zag! (zie foto's) Voordat dat naar Aiguablava ging,ben ik naar 'Castell de Begur' gelopen, of geklommen kan ik beter zeggen. Dat is wel het nadeel van Spanje: je moet overal de bergen op klimmen, zeer vermoeiend! 's avonds gingen Nadine en ik opzoek naar de Aldi. Nergens meer te vinden! We kwamen uiteindelijk uit op een berg met 1 richtingsverkeer, waardoor je helemaal naar boven moest rijden, om vervolgens weer naar beneden te kunnen. Op de top van de berg was echt weer een adembenemend mooi uitzicht! Vrijdag heb ik lekker een beetje door het dorpje gewandeld, kerkje bezogt en ben ik naar het strand van Sa Riera en Sa Tunna geweest. 's avonds uiteten geweest in L'estartit.

Zaterdag had ik een proefdagje bij ComfortVilla. Ik heb deze dag m'n collega Marian ontmoet, een hele aardige vrouw (denk midden-eind 20) die gelukkig ontzettend goed engels spreekt. Ik ben deze dag met haar en met Marcel, m'n stagebegeleider meegelopen en heb al een aantal gasten naar hun Villa gebracht. Voorderst een aantal villa's zonder gasten bezocht. Een hele leuke, maar vermoeiende dag! Ik heb 's middags 'spaans' gelunched. Dat wil zeggen: 3 gangen lunch met een goed glas wijn erbij!! 'S avonds nog wat gedronken met Marcel en Nadine in Begur. Daar was ook een oud stagiair van ComfortVilla van 6 jaar geleden, dus dat was wel heel gezellig!

Zondag lekker een dagje vrij weer. En de eerste dag met mooi weer! 'S ochtends lekker in de zon gelegen en natuurlijk meteen helemaal verbrand en om 4 uur gingen we paardrijden. 3 uur paardrijden door het bos via Pals over het strand en weer terug. Ik kan je vertellen: dat doe ik necer nooit meer! Ik zat natuurlijk weer op een paard dat gelijk begon te bokken, haha. Uiteindelijk ging alles goed en voelde ik m'n knol goed aan, maar het was op een aantal momenten wel even spannend. 3 uur op een paard is in iedergeval niet goed voor je rug, je benen en vooral niet voor je billen! Nadine en ik hebben vandaag de hele dag niet normaal kunnen lopen en zitten.

Vandaag was dan m'n 'vakantie' voorbij en had ik m'n eerste stage dag. Ik heb vandaag heel veel huizen bekeken en ik denk dat ik dat deze week nog vaker zal doen. Ik moet van alle villa's weten waar ze zijn, hoe ze heten, wie de eigenaar is, wat de faciliteiten en bijzonderheden zijn etc etc. Ik denk dat de eerste 2 weken dus heel erg zwaar zullen zijn ! Maar dat maakt m'n stage zeker niet minder leuk, ik heb het nu al erg naar m'n zin en de mensen zijn er aardig allemaal. Woensdag ben ik vrij, dus als het mooi weer is kan ik lekker naar het strand!

ADIOS <3

• 06 Juni 2011 - 19:12

Justin:

wel mooi hoe je hier ove adembenend spreektXD

• 06 Juni 2011 - 19:18

Esmée Jongejans:

haha, heb het al veranderd wijsneus

• 12 Juni 2011 - 09:53

Wil Tanterietje Puck:

we vonden je reisverslag erg leuk. ik (puck) heb hem even voorgelezen aan mijn moeder en tante rietje en zij vonden het ook erg leuk. dan even een vraagje.. wil jij jezelf misschien filmen daar voor die film voor oma?? haha dan zetten wij jou in een extra nieuws uitzending ;)

• 14 Juni 2011 - 06:16

Esmée Jongejans:

Hee Puck! Leuk idee! Wanneer wil je het af hebben, en wat wil je er ongeveer in hebben staan dan? XX

• 14 Juni 2011 - 09:31

Regina:

Hi Esmée,

Net je versalgen gelezen.
    Leuk dat je het naar je zin hebt.

Groetjes van ons allemaal

• 15 Juni 2011 - 15:36

Dionne :

Je doet echt een droom opleiding wat je altijd al wilden doen echt hartstikke leuk , word je ook al een beetje bruin ?

XX.